3 dels millors programes de programari per controlar el RGB del vostre ordinador el 2024
Programari

3 dels millors programes de programari per controlar el RGB del vostre ordinador el 2024


Punts clau

  • El programari RGB de tercers té com a objectiu sincronitzar RGB entre dispositius de diversos fabricants, oferint una alternativa més fàcil d’utilitzar.
  • Programes com JackNet RGB, OpenRGB i SignalRGB ofereixen funcionalitats multiplataforma i diverses funcions per controlar dispositius RGB.
  • Tot i que el programari propietari dels fabricants pot controlar RGB, les aplicacions de tercers ofereixen opcions de sincronització i personalització més completes.

Controlar el RGB des del vostre ordinador de vegades pot ser complicat, sobretot si feu servir components de diferents fabricants. Actualment, pràcticament tots els fabricants de maquinari tenen el seu propi programari RGB propietari i, de vegades, no juguen bé entre ells. Afortunadament, molts programes de tercers ofereixen una alternativa més fàcil d’utilitzar per a la implementació a tot l’ordinador dels vostres somnis RGB.

L’objectiu del programari RGB de tercers és poder sincronitzar RGB entre tots els vostres components i dispositius, independentment del fabricant. El fet de ser de codi obert permet a la comunitat participar per assegurar-se que les coses estiguin actualitzades i garantir la màxima compatibilitat possible entre tots els diferents productes.

Si només teniu un sol producte amb RGB, com ara ventiladors de caixa de PC, o potser només uns quants articles del mateix fabricant, valdria la pena provar primer el seu programari RGB, ja que en alguns casos pot ser més fàcil de configurar. Tanmateix, si heu fet tot el possible amb el vostre RGB i teniu diversos productes de diversos fabricants, aquestes aplicacions de tercers seran el camí a seguir.

3 Sincronització JackNet RGB

Un programa gratuït i de codi obert, JackNet RGB també té una subscripció professional que ofereix algunes funcions més bones. Tanmateix, obteniu la majoria de funcions de forma gratuïta, i el model professional és més una donació que una subscripció, però afegeix l’avantatge de sincronitzar amb LAN i temes d’aplicacions personalitzades. Si pagueu 15 dòlars per la llicència professional única, també obtindreu totes les funcions exclusives futures.

JackNet RGB està una mica antic i pot ser que no sigui la millor opció de programari per utilitzar si teniu components més nous. Tanmateix, si utilitzeu un sistema antic, és possible que us agradi que funciona bé. JackNet RGB presumeix que és compatible amb el programari de diversos fabricants i és bastant senzill d’utilitzar. Només podeu arrossegar i deixar anar els vostres LED als grups amb els quals voleu que se sincronitzin.

No s’esmenta que JackNet RGB sigui compatible amb Windows 11. Només esmentava Windows 7, 8 i 10. Tanmateix, tot i que sembla que no s’hagi actualitzat des de fa temps, l’any dels drets d’autor al lloc web diu 2024, de manera que sembla com si l’equip encara hi hagués.

Relacionats
Com utilitzar la il·luminació dinàmica a Windows 11

Windows 11 té una nova funció anomenada Il·luminació dinàmica per canviar els efectes RGB en dispositius compatibles. A continuació s’explica com utilitzar-lo.

2 OpenRGB

OpenRGB és un altre programari gratuït i de codi obert amb funcionalitat multiplataforma. Això vol dir que no només us permetrà sincronitzar tots els vostres dispositius RGB, sinó que ho podeu fer tant si esteu a Windows, Linux o fins i tot a macOS. OpenRGB s’ha provat en processadors x86, x86-64, Arm32 i Arm64, així com el Raspberry Pi per garantir la màxima compatibilitat.

Amb una interfície d’usuari lleugera, la idea és no només sincronitzar tots els vostres dispositius RGB, sinó també facilitar les coses. La interfície lleugera estalviarà els vostres recursos de fons i assegureu-vos de no agafar cap amplada de banda de RAM o CPU. OpenRGB també inclou una interfície de connectors que us permetrà afegir noves funcions i reduir encara més la necessitat d’altres programaris.

OpenRGB porta les coses al següent nivell amb el seu SDK OpenRGB, que permet una integració perfecta amb jocs, música, il·luminació ambiental i molt més. De nou, això estableix encara més el fet que no necessiteu un munt de programes per controlar el vostre RGB, ja que es pot fer des d’un sol programari.

1 Senyal RGB

Actualment, SignalRGB sembla ser el programari més intuïtiu per controlar el vostre RGB. És compatible amb una infinitat de productes, dels quals podeu veure una llista directament al lloc web. Podeu cercar productes compatibles per veure si el producte que voleu utilitzar apareix a la llista i, si no, fins i tot podeu sol·licitar que s’afegeixi.

L’aplicació SignalRGB en si és molt més implicada que les aplicacions OpenRGB i JackNet RGB, i per una bona raó. SignalRGB no només us permet personalitzar el vostre RGB, sinó que també té moltes altres opcions, com ara suport de macro, monitorització de ventiladors, integracions de jocs i molt més. Si voleu obtenir l’experiència completa, és possible que vulgueu actualitzar al model Pro.

Tot i que teniu un control total sobre els vostres dispositius compatibles, SignalRGB també té alguns perfils fantàstics entre els quals podeu triar. Hi ha perfils per a jocs específics, com ara Apex Legends i Valorant, així com perfils freds per a bones vibracions. Els efectes són infinits, i amb efectes nous i actualitzats que vénen tot el temps, mai us avorreu de jugar amb el vostre RGB.

Relacionats
Utilitzo aquestes 5 aplicacions que no són per a jocs al meu ordinador de jocs cada dia, i també ho hauríeu de fer

He descobert que aquestes 5 aplicacions són extremadament integrals a la meva experiència general amb l’ordinador

Controls d’il·luminació dinàmica de Windows

Tot i que la configuració d’il·luminació dinàmica de Windows encara no és prou madura per guanyar-los un lloc a la llista, crec que val la pena una menció honorífica. Sí, fins i tot Microsoft pot dir que el programari RGB es troba en un estat de desordre i, com a tal, han afegit una opció a Windows 11 per intentar ajudar a controlar una mica el vostre RGB. La il·luminació dinàmica us permetrà controlar les llums dels vostres perifèrics, ventiladors i altres dispositius compatibles.

La configuració d’il·luminació dinàmica té alguns controls bàsics per a les vostres llums RGB. Podeu seleccionar colors d’un conjunt predeterminat i utilitzar el personalitzador per obtenir el color exacte que voleu. També hi ha alguns efectes que podeu triar, com ara el color sòlid, la respiració, l’arc de Sant Martí, l’ona, la roda i el degradat. Tot i que potser no són els controls més avançats, seran suficients perquè la majoria dels usuaris sincronitzin la seva il·luminació RGB als seus dispositius.

També hi ha una configuració que us permetrà utilitzar altres aplicacions compatibles, com ara jocs i altres programaris RGB per controlar la vostra il·luminació. Podeu utilitzar diversos programes i fins i tot establir una jerarquia per indicar quina aplicació controla la il·luminació de quin dispositiu i a quina hora. Tot i que la configuració de la il·luminació dinàmica encara és força nova, és un pas en la direcció correcta per a Microsoft. Amb sort, Microsoft s’inclinarà a actualitzar encara més aquesta configuració i afegir més funcionalitats en el futur.

Necessites una aplicació de tercers per controlar RGB?

No, tu no! Sempre podeu utilitzar el programari propietari que ve juntament amb els diferents productes que compreu. Tot i que això no us permetrà sincronitzar completament tots els vostres productes, podeu configurar-los amb els mateixos colors i efectes. També podeu trobar que dins del vostre ordinador podeu connectar en cadena els vostres connectors RGB o ARGB i, en alguns casos, controlar-los des de la carcassa del vostre ordinador sense necessitat de programari.

Controlar el RGB del vostre ordinador sempre ha suposat una mica d’esforç, però és fantàstic veure algunes aplicacions i programes nous que intenten facilitar-ho. Poder tenir un programa tot inclòs, independentment del fabricant, és un pas en la direcció correcta perquè RGB sigui tan divertit i divertit com hauria de ser.

La majoria dels fabricants volen absorbir-vos al seu propi ecosistema. Tanmateix, amb el seu temps, comencem a veure que més fabricants treballen amb empreses de programari RGB de tercers per garantir una manera perfecta de controlar els vostres diferents elements RGB. Al final del dia, se suposa que RGB realment és una cosa que us agradi, així que fem-ho el més fàcil possible.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *